zondag 15 juli 2012

Dag 4 - Budapest - Rijeka

Wederom een update van vandaag. Maar eerst even de nacht beschrijven. Omdat we nogal dorstig waren, zijn we gelijk wat pilseners gaan bestellen. Hierdoor schoot de bbq erbij in. Maar omdat bier op een lege maag niet best is, toch de potkachel bbq opgevuurd. En wel in de regen. Enkele verbaasde blikken verder was toch ons vlees klaar. Lekker gegeten bij de autohemel verlichting. Top. Wel ietwat nat. Maar gewoon deurknallen en ideeën niet naast je neerleggen.

Ook  de tent kwam niet uit de zak. Gewoon onder het afdak van het restaurant bij de keukeningang geslapen. Met mijn kingsize airbed. En we hebben allebei top geslapen buiten. in de vroegte had de plaatselijke bakker zelfs de bestelling al gebracht en voor de deur gezet van de keuken. Normaal doet hij de deur open en zet het binnen, maar nu niet bij uitzondering. Dit kwam omdat er twee Brabanders voor de Hongaarse keukendeur lagen. En maar denken dat het onze bestelling was. Kortom de broodjes waren heerlijk. Mart zei; luxe camping krijde brooikes bij, en worden zelfs bij de slaapzak geserveerd.

Dan de dag van Budapest naar Rijeka. Een mix van mooie snelweg door prachtig gebied en ook super stuurwegen in de bergen. En hier doen wij het zo dat de een als zijnde navigeerd en de andere alles uit de kast haalt om deze passen zo snel af te raffelen als mogelijk. De geweldige beamer doet de rest: vol in toeren -sportstand- giert het 6 cilindertje het uit van plezier. Top ding.
Gisteren al vol op der mieter gehad met ongelooflijk slechte wegen, waarbij alles kraakte en bonkten en ze alles moest geven. Daarbij het onverhard, wat de auto echt niet leuk vindt. De rijstijl, en dan blijft ook nog alles heel. Dat kunnen ze niet alle 530 zeggen. Inmiddels zijn er genoeg teams uitgevallen. Zelfs bij een Renault een door midden gebroken achteras......zoek het dan maar eens uit.

Vandaag ook flink geklommen. Vrachtwagens die naar boven kruipen.....dat gaat bij ons met 6000 en 7000 toeren per minuut. Volle sjars. Wel respect voor de mannen van de Reliant Robin (3 wieler) met 45 pk, en de mannen van de Trabant met aanhanger met26 pk. Echte bikkels. Hier in Rijeka is het weer een giga feest. Supergezellig, en alles kan.... we staan op een circuit terrein. en het vuurwerk klapt om je heen, vuurpijlen...minibikes razen dwars door alles heen, mega stereo's toeteren een kakofonie van muziek door elkaar.  Sirenes en noem het maar.......niemand zeikt niemand klaagt. Iedereen is gek en dolgelukkig, wat een leven deze week.

Door: John

0 reacties: