dinsdag 10 juli 2012

Dag 1 - Hardenberg - Dresden

Gisterenavond om precies 21.21 uur hotel De Olde Heerd binnengetreden. Na enige verwarring over hoeveel kamers voor hoeveel personen wij gereserveerd hadden, gewoon net als vorig jaar onze spullen op kamer 3 gegooid en aan de bar gaan hangen. Team Roet de Soleil zat er al. Na de hele verdere avond fijn ouwehoeren en bier drinken bleek dat de drie gasten, die de hele avond aan een tafeltje ouderwets zaten te scrabbelen, ook een Carbage Run Team vormden. Op onze vraag waarom ze heel de avond zaten te scrabbelen antwoorden ze: "Wat moet je anders?". Eh .. gewoon meeouwehoeren en bier drinken dachten wij. Dus ondanks het feit dat de barman eigenlijk al naar bed wilde toch nog een paar mooi getapte pilsjes genuttigd met z'n allen.

Na het ontbijt vanmorgen richting Hardenberg gereden waar alle teams verzamelden voor de start van de Carbage Run 2012. Heel Hardenberg en omstreken was weer uitgelopen om alle creaties te bewonderen. Ook Henk van team BelAngel (winnaar van de originaliteitsprijs 2011) kwam even kijken. Rond een uur of 10.00 de opdrachten ontvangen en vertrokken. Niet net als vorig jaar meteen plank gas gegeven, maar al snel ergens langs de kant gestopt om de opdrachten door te nemen en de hulplijnen thuis in te schakelen. Zoals het de eerste dag van de Carbage Run betaamt zijn het opdrachten waarvoor je de antwoorden toch eerst via internet moet zien te achterhalen. We zitten zo in Duitsland en dan is het gedaan met het mobiele internet en zijn we aangewezen op de plaatsen waar we wifi hebben (Mc. Donalds ofzo).

Inmiddels hebben we een drietal opdrachten gedaan en hebben we de snelweg verlaten.Volgens de landkaart in het originele BMW Serviceboekje uit 1992 zou er een klein slingerweggetje moeten lopen van Herzberg richting Halle (voor Leipzich) maar in de afgelopen 20 jaar hebben ze toch een snelweg aangelegd en vlak nadat we bij de Lidl vlees en broodjes hebben gekocht voor op de BBQ draaien we dus de snelweg weer op. "Wacht eens even" zegt John terwijl hij op de kaart aan het kijken is en het plaatsje Colditz heeft ontdekt. "Dat is toch met dat kasteel dat in de oorlog als gevangenis werd gebruikt of zoiets". Ik heb geen idee waar hij het over heeft, maar zet meteen koers richting Colditz. Onderweg staat nergens aangegeven dat het oh zo kleine plaatsje zo'n grote geschiedenis zou hebben. Maar eenmaal aangekomen doemt het kasteel op en na enig zoeken om er te komen parkeren we de auto op de parkplatz. Na wat foto's gemaakt te hebben en een praatje te hebben gemaakt met twee nederlandse stelletjes op vakantie (waarom eentje het ineens over likken aan roze dildo's had weet ik niet meer) zijn we op zoek gegaan naar een leuke plek om de BBQ aan te steken.

Uiteindelijk bracht een onverharde weg ons via een weiland, waarin twee buizerds werden opgeschrikt door een BMW met haaietanden, naar een mooi plekje aan het riviertje De Mulde. BBQ aan, vlees erop en lekker eten. Inmiddels is het 21.30 uur en staat de eindbestemming, de finish in Dresden, in de TomTom. Over een half uur zouden we er moeten zijn. Misschien komen we nog een Mc.Donalds tegen zodat we dit blogje nog kunnen plaatsen, anders wordt het morgen. Een pilsje zal er straks in elk geval wel ingaan.

Door: Martin
www.realmenrealcars.co.cc

0 reacties: