zaterdag 14 juli 2012

Dag 2 - Dresden - Krakow

Dat pilsje ging er gisterenavond ook wel in al viel het niet mee om te bestellen aan de bar van City Beach in Dresden, de finish van dag 1. Als je wilt bestellen moet je per se een gelijk aantal lege glazen, of plastic bekers (waar je zelfs ook nog statiegeld voor moet betalen) inleveren, wat erg lastig is als je net aankomt. Maar goed, uiteindelijk toch wat lauw bier achterover gegooid en na een gezellige avond om een uur of twee de slaapzak ingedoken. Het tentje opgezet naast de auto op het parkeerterrein bij de finish en met enige moeite John zijn bijna twee meter hoge luchtbed eringeschoven. Afgesproken met team Roet de Soleil om 's morgens ergens te ontbijten. Vanmorgen dus eerst weer even langs de Lidl en meteen maar op de parkeerplaats de eieren in de pan gegooid. Vers bakkie koffie van het bakkertje, van wie de vrouw achter de balie onze auto's echt zzzupergeil vindt.

Na het ontbijt meteen in de file. De temperatuurmeter van de Beamer loopt aardig op en om te voorkomen dat we warm lopen de kachel maar vol aan, zodat hij de hitte kwijt kan. Nu was de dag al stralend begonnen, maar met de kachel op 26 drijven we bijna de auto uit. Zodra we weer door kunnen rijden kan hij weer uit. Via een mooie route door Tjechie waar de mensen allemaal zwaaiden en wij weer terug natuurlijk, via prachtige bergwegen door kleine dorpjes, uiteindelijk weer via Duitsland in Polen aangekomen. De auto weer vol getankt en even gestopt  bij een volgende parkeerplaats op zoek naar wifi. Helaas geen geluk tot nu toe wat dat betreft. Gezellig is het er wel. Veel teams aanwezig en de pussywagon heeft de stereo weer op 10 staan.Voor de opdrachten moeten we in Polen zijn. Flesje Wodka van het merk Polonaise van maximaal 200 ml, condoom met kiwismaak zien te scoren. En wat moeilijker, een origineel instructieboekje van een FSO Syrena 105 zien te bemachtigen. Voor degene die nu denken: wat is een FSO. In Polen omschrijven ze dat als zijnde een auto. En als we bij de finish (in het kader van: hoe lang is een chinees?) een hele lange chinees (met paspoort)  inleveren krijgen we 10 extra punten. Het zou natuurlijk mooi zijn als je  een hele lange chinees tegen komt die net aan zijn FSO aan het sleutelen is, met het instructieboekje in de ene hand en een flesje Polonaise Wodka in de andere en een kiwismaak condoom om zijn ..., maar die kans acht ik niet erg groot.

Inmiddels is het 22.00 uur en hebben we, een half uur voor de finish, nog geen punt te pakken. Vandaag veel gereden. We hebben de geadviseerde route genomen, die helaas veel te lang over een saaie snelweg door Polen liep, waarvoor we nog tol moesten betalen ook. Maar goed, op de snelweg is het moeilijk punten scoren dus zodra we de snelweg af zijn, op zoek naar de Wodka (dit lijkt ons de makkelijkste opdracht). Na lang zoeken en alle drankwinkels te hebben bezocht die we onderweg zijn tegengekomen, zie ik in een klein zaakje, die net op het punt staat om te gaan sluiten een fles staan. Maar dit is er een van 700 ml en kleiner hebben ze niet. Het lijkt erop dat we voor het eerst de dag helemaal zonder punten gaan afsluiten. Balen, maar we hebben onderweg nog wel lekker gegeten voor weinig in een restaurantje. De BBQ krijgt dus een dag rust.   

Door: Martin
www.realmenrealcars.co.cc

0 reacties: