dinsdag 3 april 2012

We zijn begonnen

De kop van het sleutelen is er gisterenavond afgehaald. We zijn op 19.30 uur begonnen, echter was ik totaal vergeten dat ik nog een tijd van aanvang door moest geven aan mijn kompaan. Maar na een telefoontje, was hij er ongekend snel, in oude klamotten en klaar om de welbekende steeksleutel ter hand te nemen.

Eerst zijn we begonnen om de Beamer -zo hoog mogelijk- op de stempels te zetten. Alle velgen los gedraaid, en de voorste velgen gedemonteerd. Het ziet er heel roestig uit allemaal. Schijven en remklauw kijken mij troosteloos aan. Heel veel roest dus.

Mijn eerste gedachten zijn dan ook…….als dat maar los wil komen. Kruipolie in gulzige hoeveelheden aangebracht en linker remklauw verwijderd. aan deze kant ging het toch wel voorspoedig. Hierbij werd wel duidelijk dat de remblokken totaal versleten waren. Hier gaan we geen 8 landen meer mee doorscheuren. We zullen kosten moeten gaan maken. Internet moet afgespeurd worden om sappige imitatie budget-bmw onderdelen te gaan vinden. Hierna de remschijf verwijdert. Na wat harde mokerslagen kwam deze los. Klaar om afgeslepen te worden. Nu de andere kant. Omdat het allemaal iets te goed ging, stopte hier het geluk. Het boutje waar de rechterschijf mee vastzit, is door vorige ''monteurs'' compleet dol gedraaid. Zeg het maar……..wat nu. Heb nog geprobeerd de inbussleutel erin te rammen. Maar dol is dol. Zelfs de inmiddels gearriveerde ''oude meester'' wist hier met het aanwezige gereedschap geen oplossing voor. Maar gaf wel advies hoe dit verder aan te pakken. Advies op maat: klein beiteltje, hamertje, linksom tikken, en dan zo los……deden we vroeger altijd zo. Ja ja, voorlopig zit het schijfje rechts dus nog steeds stijf op de Beamer.

Wat kunnen we nog meer aanpakken. Het grote lek in de benzineleiding. Eerst even kijken waar zit het nu precies. Na wat overleg, en onder en boven te hebben gekeken, hebben we het lek boven. Compleet afgescheurde leiding. Hoelang zit dit al zo? Had de Beamer daarom zo'n hoog verbruik gehad, of was het toch gewoon onze ietwat sportieve rijstijl geweest. Goed; even verwijderen. Ook hier is even niet even. Het lijkt alsof ze ooit in Beieren eerst een benzinefilter hebben vastgehouden met 2 man, en daaromheen een auto zijn gaan bouwen. Na ongeveer een uurtje hele kleine prutsboutjes losdraaien, met mijn armen in een stand waarvan ik niet wist dat ze zo te buigen waren kwam het stuk slang los. Ik kijk nu al uit naar het terugzetten van dit ''stukske slang''.

En toen was het ineens over 23.15 uur. Het was mooi geweest. Veel bereikt maar nog veel te doen, voordat de Beamer weer ''on the road'' kan. Maar het komt goed.

1 opmerking:

  1. Lekker jongens, een oude auto uit de blubber trekken en kijken welk eenen schade de weersinvloeden en complete verwaarlozing in een kwartaal (toch ongeveer ?) allemaal gehad hebben. Pffff... Succes met prullen. Ik ben zelf net een heel stuk cleaner bezig geweest ---> http://doos14.motorzooi.nl/?page_id=1139 . Binnenkort echter net als jullie het volledige remsysteem van de oldtimer openmaken en repareren, dat ding moet deze zomer de weg op....
    Groetjes, Roland

    BeantwoordenVerwijderen