vrijdag 10 mei 2013

Slangenklemmen en giraffenleed

Nadat sedert vorige week de zijruiten achter niet meer van glas zijn, maar van roestig ijzer moest een en ander afgelopen woensdagavond nog wel even afgekit worden om eventuele windgeluiden buiten de auto te houden. Misschien niet alle
windgeluiden, maar meer in het bijzonder die windgeluiden die ontstaan door het verschil in luchtdruk in de atmosfeer (niet die windgeluiden die ontstaan door het verteringsproces in het maag-darmkanaal).
Gelukkig had ons Pa nog een halve tube zwarte kit, hetgeen ons weer een tripje naar de bouwmarkt bespaard heeft. Terwijl ik met de kitspuit aan de slag ga is John de veiligheidsgordels en behuizing daarvan weer terug aan het plaatsen. Dit moest allemaal verwijderd worden om de oude ruiten te verwijderen en de ijzeren versies te kunnen plaaten.

Omdat het al weer langer licht is 's avonds hebben we daarna de Beamer naar buiten gereden, om het andere probleem van deze avond aan te pakken; de lek in de benzineleiding. Al tijdens het naar buiten rijden (met geopende motorkap) werd de ernst van dit probleem zichtbaar. De benzine spoot omhoog op een manier waar de Trevifontein jaloers op zou zijn. Snel de motor uit dus. Nu is dit op zich geen groot probleem natuurlijk. Stukje van de slang afhalen en opnieuw vastzetten met de slangenklem. Alleen had het betreffende slangenklemmetje zijn beste tijd gehad en moest vervangen worden. 

Nu liggen er meerdere slangenklemmen achter in de Beamer, maar die zijn allemaal te groot. Wat doe je dan? Gewoon ergens anders in de motorruimte een slangenklem afhalen. Maar goed, wat doe je dan met dat slangetje? Eh .. gewoon ergens anders een slangenklem afhalen. Zo zou je een avond kunnen vullen, maar uiteindelijk kom je steeds een klemmetje tekort. De oplossing; een tie-rip om het slangetje waar de minste druk op staat. Weer een klus afgestreept van onze "to do list".


Daarna de Beamer weer terug de loods in gereden en nog wat electronica aangesloten waarna we in de dichtsbijzinde kroeg nog een paar pilsjes hebben genomen.

Volgende week wordt er niet geklust. John heeft andere bezigheden. Nu moet hij natuurlijk zelf weten wat hij verder allemaal uitspookt, maar ik vindt het zielig voor de giraffe!Door: Martin

0 reacties: