woensdag 10 april 2013

In volle draf


De klusavond voor de bmw ging vandaag in volle draf. Drie man in en om de auto.  Vriend Berry maakte zich druk als binnenautoarchitect. Mart fungeerde voor de 2e achtereenvolgende week als painter. En ikzelf heb me nuttig gemaakt in de bekabelingsfeer.
Bij binnenkomst eerst even de afgeslepen uitlaatpijp opmeten.  6 cm doorsnee.  Wordt  afgemaakt met een stuk flexibel uitlaatpijp en een dik open einde. Geluid verzekerd.  Inmiddels zijn de kwasten al uit de terpetine getrokken en blikken scharlakenrood geopend. Mart zal vanavond uiteraard zonder enige vorm van schuren danwel ontvetten de velgen een 2e dikke laag rood geven. Ook de kwasten zijn van onhandige grote. Zelf denk ik dat hiermee containerschepen in de grondverf worden gezet. Grote stappen snel thuis principe. Toch drogen ze redelijk op, en als je boven de 160 aanhoudt dan lijken ze perfect rood geschilderd. Overigens werd op sommige stukken de motorkap ook voorzien van een nieuw mat, of toch glanzend stukje verf. Het is hoe het licht er op valt. Dit uiteraard met een zo breed mogelijke roller.

Berry kwam inmiddels met een variëteit aan apparaten binnen. Hele zaagtafels stonden opgesteld. Niks in de onze Beamer is waterpas of recht, dus even goed bekijken hoe dit aan te pakken.  Na wat zagerij stond er een mooi afgewerkte legplank met inbouwmogelijkheid voor koelbox en andere apparatuur waar lang geleden een achterbank stond. Natuurlijk is dit ambachtelijk stukje werk vervaardigd van nieuw en degelijk hout (geen fineer). We moeten in de lijn van de deutsche grundlichheit blijven natuurlijk. Volgende week worden de punten op de i gezet.  Maar het ziet er nu al beter uit dan menig Ikea kastje.

Terwijl Demis Rousos uit de speakers schalde (ja in ons loodsje komt alles voorbij, overigens is Demis Rousos een griekse zanger uit het verre verleden, en vertolker van melancholieke liederen) werd hij inmiddels vergezeld door onze nieuwe Publieke inboard versterker met allerhande geluiden. Na wat oponthoud had ik hem toch aan de praat gekregen. Deze installatie gaat ons dit jaar op de kaart zetten vwb de buitengeluiden.  Nu nog op zoek naar een onmoemelijk grote speakerhoorn.

De avond vloog voorbij. Aan het eind een ritueel Jupke ontkurkt en  zu hauze gekeerd.
Door: John

0 reacties: