dinsdag 12 juni 2012

Als vanouds

De Beamer is weer thuis ofwel in de loods in Breda. Gisterenavond opgehaald in Galder bij onze sponsor. Waar we alleen geen rekening mee hadden gehouden is dat we hem daar achter hadden gelaten met een zo goed als lege benzinetank. Die was nu dus helemaal leeg. Gelukkig had ik een jerrycan van 20 liter achter in mijn auto staan, dus de auto nog maar even laten staan en eerst de dichtsbijzijnde benzinepomp opgezocht (grensovergang Hazeldonk), jerrycan volgegooid en weer terug naar Galder. Benzine erin en gaan met die Beamer.

John rijdt voorop in de Beamer en ik er achteraan. Ziet er weer leuk uit in het donker met de lampjes in de achterspoiler. De rit terug verloopt voorspoedig en een half uur later rijden we de Beamer de loods in. Blijft altijd spannend die ritjes, met een geschorste auto zonder verzekering. Opgelucht staan we in de loods.
"Als vanouds" is het antwoord op de vraag hoe de Beamer het deed. En eigenlijk nog beter. Geen trilling in het stuur zoals vorig jaar. Mooi zo, de eerste keine test zit er op. Zaterdag volgt natuurlijk de grote testrit van Breda naar Westerbork en terug. Dan weten we of alles echt in orde is. Eerst nog een paar avondjes verder klussen, voor de laatste dingen met als grootste uitdaging; de uitlaat. Hoe we dit precies gaan doen weten we nog niet. Afzagen, stuk pijp al dan niet gedeeltelijk flexibel of (als laatste briljante idee van John) met een grote boor de einddemper uitboren. We zullen het zien .. en horen!


Door: Martin


0 reacties: