woensdag 3 juli 2013

Klaar voor de start

Na twee klusavonden deze week zijn we zo goed als klaar voor de start. Zaterdagochtend brengen we nog een laatste bezoek aan onze sponsor Autobedrijf Van Boxel om de versnellingsbakolie nog wat bij te laten vullen en dan vertrekken we zondagavond richting het noorden, naar Hotel Eetcafé d' Olde Heerd in Balkbrug op precies te zijn, zo’n 15 km van de start in Hardenberg, waar we zoals gebruikelijk overnachten.

Ondanks andersluidende adviezen van ons garagebedrijf hebben we besloten de radiateur lekker te laten zitten. Toen we de de Beamer een paar weken geleden weg brachten voor de APK constateerde we zelf een lek aan de linkerkant en volgens de garagist lekte hij (ook) aan de rechterkant. Maar het lijkt toch allemaal wel mee te vallen. Vanaf zaterdag tot heden heeft hij niet of nauwelijks gelekt (we hebben er een wasmachineopvangbak onder gezet). We gaan het er gewoon mee doen. We nemen wel wat radiateur lekstop spul mee en voldoende water. Het moet ook niet te gemakkelijk gaan allemaal.

Voor de uitlaat hebben we nog een demontabele demper gemaakt van een conservenblik met gaten en dempingsmateriaal voor het geval dat we problemen zouden krijgen met The Law in verband met het geluid. Werkt als een dolle!

Ook de stickers van onze laatste sponsor, Direct autorijschool, op de auto geplakt en een speaker bevestigd op het dak voor de geluidjes. Na meerdere hoorns en huiskamerspeakers te hebben geprobeerd is de uiteindelijke keus gevallen op een klein formaat speaker (alweer op zolder gevonden!) die precies klemvast onder de skies op het dak past en we verder alleen met wat klittenband hebben vastgezet.

Omdat we tot op heden alleen maar ruis hebben gehoord op ons “bakkie” hebben we toch maar besloten dit er weer uit te kegelen, omdat we het gat in het dak dan weer kunnen gebruiken voor de kabel van de speaker op het dak. Of het bakkie is niet goed of iedereen is gestopt met de deze (in de jaren 80 zo populaire) hobby. Zelfs op kanaaltje 14 horen we niemand “stand by” of  “breaky break” roepen. Misschien heeft het Midlandje er gewoon geen zin meer in. Wij doen er niet moeilijk over; eruit met dat ding en om het gat in ons opbergmeubel weer op te vullen hebben we daar de omvormer (12 volt naar 220 volt) bevestigd.

Als laatste hebben we alvast een hoop spullen ingeladen, koelbox, luchtbedden, slaapzakken, tent, bbq enzovoorts, zodat we zondag alleen nog de rugzak met schone sokken enzo hoeven in te laden. Met andere woorden: Wij zijn er klaar voor!

Door: Martin0 reacties: