donderdag 22 maart 2012

Poging 1

Het plan van gisterenavond was simpel. “Even” de Beamer verplaatsen van zijn winterstalling naar zijn nieuwe tijdelijke stalling, voorzien van licht en stroom, waar we lekker kunnen gaan sleutelen met een fijn muziekje op de achtergrond.

Nu wisten we wel dat de accu op sterven na dood was en inderdaad, die had er weinig zin meer in. Gelukkig had Johan (de landlord van de winterstalling) nog wel een acculader cq (turbo)booster en wat reserve accu’s (van de carnavalsvereniging) staan, dus enkele boosten en accu’s verder, sloeg de Beamer toch eindelijk aan. Niet alle zes de  cilinders hadden meteen door dat de winterslaap voorbij was, maar werden toch redelijk snel gewekt door de anderen en heel even liep de Beamer weer als vanouds.

Heel even dus en toen werd het weer stil. Oorzaak, vermoedelijk een lege tank aangezien het metertje van de benzine geen millimeter uit de hoek wilde komen. Gelukkig had Johan ook nog wel een jerrycan met 5 liter benzine staan (het lijkt Malle Pietje wel). Dus benzine erin en starten weer, of niet? Nee dus. Enkele pogingen later bleek dat de 5 liter er wel erg snel doorheen gejaagd werd. De benzinemeter lag weer helemaal stil in het hoekje. Nu weten we dat de Beamer minstens zoveel drinkt als zijn eigenaars, maar 5 liter binnen vijf minuten is voor ons ook te veel van het goede.

Conclusie: hij lekt. Omdat de Beamer heel de winter buiten in de blubber onder een zeiltje heeft gestaan, is hij aardig weggezakt en is het moeilijk kijken onder de auto. Ook is het inmiddels pikdonker dus waar de lek precies zit, we weten het niet.

Rijden gaat dus niet lukken. Slepen trouwens ook niet, bleek even daarna. Na enkele pogingen om de Beamer uit de blubber te trekken hebben we dat ook op moeten geven. De Beamer bewoog niet, de bumper, waar de sleepkabel doorheen liep, daarintegen wel. De stukken vlogen door de lucht. Helaas, poging 1 om de Beamer te verplaatsen is mislukt. We hebben eerst een tractor nodig om hem vlot te trekken.

Door: Martin
http://www.realmenrealcars.co.cc/

2 opmerkingen:

  1. een bezorgde potentiele sponsor22 maart 2012 om 23:48

    Euh? Bovenstaande lezende, heeft het dan wel zin als ik dit karretje sponsor?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar natuurlijk! Alles komt goed. Het moet ook niet te makkelijk gaan (is niet leuk voor de verslagen).

    BeantwoordenVerwijderen